21. kolo 2. ligy muži "A"

07.06.2009 07:13

Sokol Osek u Rokycan x Sokol Bakov nad Jizerou (4:5) 11:11

diváků: 30

Naše sestava:

Obrana: Václav Brzobohatý (brankář), Jiří Preininger, Jan Štěpánek, Petr Kešner

Útok: Olda Kysela, Tomáš Halíř, Michal Barabáš, Tomáš Zahradník

Trenér: Petr Šulc      Vedoucí: Petr Šulc

I. poločas

Závěrečné dvoukolo II. ligy „české“ skupiny A jsme otevřeli sobotním zápasem v Oseku u Rokycan. Zápas se hrál za deště a na mokrém asfaltu to pěkně klouzalo. Hráči na obou stranách si museli balón často složitě krotit, aby jim nevypadl z ruky. Dlouho se nám nedařilo najít recept na to jak dát gól. Góly jsme jen dostávali. Naštěstí se nám podařilo do poločasu skóre otočit v náš prospěch a to hlavně díky bojovnosti a chuti do hry. Stav v poločase 4:5 pro Bakov.

II. poločas

V druhé půlce nás neposlouchal mokrý míč a udělali jsme i několik chybných přihrávek. V útoku jsme hráli hodně ze vnitř brankoviště a chtěli dávat branky z hranice brankoviště. Osecký bek nás ale celkem jistě pokrýval, bylo to hlavně tím, že za mokra nešlo prudce a rychle přihrávat. Soupeř měl mírně navrch, ale naše obrana se rvala o každý balón a hnala nás znovu a znovu do útočení. Naneštěstí nebyl žádný faul na bakovské útočníky potrestán pokutovým hodem (šestkou). Ke konci zápasu jsme začali střílet přes obranu soupeře a začalo to tam padat. Srovnali jsme krok. V posledních minutách se mohlo stát cokoliv a vyhrát mohli oba týmy. Konečný hvizd rozhodčího Adámka (m.n.h.) uklidňuje rozbušené srdce hráčů, trenérů i fanoušků a dává obou týmům po jednom bodu. Výsledek 11:11 znamená pro Bakov již šestou remízu !

Před posledním kolem jsme na třetím místě od konce tabulky, což nám nezajišťuje udržení se ve vyšší soutěži. Je to z toho důvodu, že z II. ligy „české“ skupiny A sestupují hned čtyři týmy. To proto, že obě dvě družstva sestupující z celostátní I. ligy jsou „české týmy“ a padají do skupiny A. Do „moravské“ skupiny B nepadá žádný celek.

Následuje jednoduchá matematika. Do skupiny A padají dva týmy z I. ligy a přicházejí tři vítězové oblastní přeborů. Středočeského (Podlázky), Severočeského a Západočeského. To je plus pět. Jeden tým (plzeňské Litohlavy) postupuje do první ligy. Takže zbývají čtyři sestupující.

branky:

JMÉNO HRÁČE

POČET BRANEK

Kysela Olda

7

Barabáš Michal

3

Zahradník Tomáš

1

Halíř Tomáš

0

 karty:  neuděleny

autor: Jan Štěpánek