Bronzové dorostenky po Mistrovství ČR

26.06.2018 10:07

Ani letošní výjezdy Bakova neskončily bez získání cenného kovu a můžeme se tak pyšnit další bronzovou medailí pro oddíl. 3. místo si tentokrát vybojovaly dorostenky a převzaly tak šňůru po loňských starších žačkách. Ačkoliv jsme opět vyjeli s celkem mladým kádrem, tak pro plno děvčat je to již 2. medaile během dvou let.

Co se samotného turnaje proběhlého ve východočeském Krčíně týče, lze říci, že šlo o velmi výsledkově zamotaný turnaj a především pro Bakov plný infarktových situací a neuvěřitelného štěstí.

Začátek nevyšel vůbec podle představ. Proti Žatci, se kterým máme na venkovních akcích spíše kladné skóre jsme narazili hned na první problém a předvídavá brankářka soupeře se pro nás stala nepřekonatelným strašákem v hlavách střelkyň. Nad vodou nás držela naše skvěle fungující obrana, a tak poločas skončil utrápených 1:4, tedy s pouhou jedinou vstřelenou brankou. A ani v druhé půli se nepodařilo střeleckou smůlu prolomit, a tak zde byla první nečekaná prohra 7:9.

Druhým soupeřem byl domácí tým Krčína. Nám se povedl dobrý rychlý start na 3:0, pak zas vzal otěže Krčín a přetáhl vedení na svou stranu, a takto probíhala celá první půle. V poločase jsme prohrávali těsně 10:11. V druhé půli se však vrátil střelecký nezmar a Krčín se nezadržitelně začal vzdalovat. Po pouhých 5 vstřelených brankách jsme kapitulovali 15:22 a po pátku pro nás situace nevypadala vůbec růžově.

Sobotní ranní zápas jsme absolvovali proti favorizovaným Přešticím. Ty na nás skočily v opravdu velkém tempu a po pár minutách byl stav již 0:5 a zdálo se vše ztraceno. Děvčata však zabojovala a do poločasu stáhla na rozdíl 2 branek. Drhá půle však již pokračovala jako s Krčínem a Přeštice nám tak uštědřili další prohru 14:22, nutno říct že zaslouženou a tímto k Plzni zasíláme gratulace. 

Čekala nás už tedy jen Morava, a to v sobotu odpoledne ta severní a v neděli ta jižní a situace byla již opravdu zoufalá a šance na medaile jen velmi teoretická a spíše nereálná. Přesto jsme do toho šli s tím "vymáčknout" z turnaje maximum. První půli jsme se Starou Vsí od začátku tahali za kratší konec a dostali jsme se stejně jako v ranním zápase na 5 gólové manko. Pak však děvčata zamakala a podařilo se stáhnout na 2 brankový rozdíl. V druhé půli se to celý zápas tahalo až do posledních vteřinek, kdy se Bakovu podařilo získat 1 brankový rozdíl a zvítězit vydřeně 17:16 a byly tu první 2 body.

Posledním soupeřem nám byl Vracov, loňský mistr ČR a díky zamotanému stavu mezi námi Žatcem a právě Vracovem, plynula jasná povinnost, a to zvítězit, i když ani to nezaručovalo pomyslnou bednu. Celé utkání bylo velmi napínavé vzhledem k tomu, co to pro oba celky znamenalo, tedy boj o medaile. Opět jsme však na konci poločasu stáli na kratším konci provazu 8:11. Druhá půle byla ještě vyhrocenější než první a naštěstí se stejně jako v tom minulém podařilo strhnout vítězství na svou stranu v posledních minutách a dohrát si těsné vítězství 20:19 a svitla tak malá naděje přijet domů s kýženou plackou.

Záleželo nyní na výsledku Žatec vs. Stará Ves, kde ku našemu prospěchu musela Ves udělat aspoň bod. Do karet nám hrál pomalu hrající útok Žatce, který se nedostával mockrát k zakončení, proti naopak opět severočeská gólmanka. Tento zápas, kde o nás bez nás šlo pro Bakov o všechno, byl jeden z těch nejtahavějším na turnaji. A o celkovém pořadí pak rozhodoval trest Žatce po čase za nerozhodného stavu. Ten ku nezměrné radosti všech Bakovských nebyl proměněn, a tak z velmi nedobře rozehraného turnaje vznikl překvapivý úspěch v podobě bronzových medailí. 

Všem zúčastněným děvčatům patří obrovská gratulace, maximální poděkování za předváděnou hru po celý turnaj. Skvěle šlapající obrana se stabilními výkony gólmanky, a i přes občasné střelecké výpadky, jinak koncentrovanou a dobrou hrou útoku.

Velká gratulace patří pak individuálně oceněným, a to jako již tradičně brankařce E. Pilbauerové za nejlepší gólmanku a A. Balounové za 3 nejlepší střelkyni.

Další dík patří fanouškovské podpoře, která v posledních 2 těžkých zápasech pomohla nabudit k získání bodů.

I když tedy nepadl titul, jedná se o velmi příjemnou tečku za uplynulou sezónou a vzhledem k tomu, že sestava se do příštího ročníku příliš nezmění, je velká šance úspěch zopakovat nebo třeba i vylepšit.

Sestava: Pilbauerová – Kovářová, Masaryková, Vančurová, Bartoňová, Ďuračková – Balounová (38), Burianová (10), Minárová (1), Lauberová (3), Syrová (2), Nitschová (K17) – Pánek, Maršík, Ďuračková