Dívky oloupily Čakovice o všechny body

25.05.2018 14:44

Oblastní soutěže pomalu vrcholí a dozrávají souboje o poslední potřebné body do závěrečných tabulek o postupové pozice. V sobotu 19.5. zavítal Bakov s většinou svých družstev na půdu Čakovic u bran Prahy, proti kterým se v posledním střetnutí podařilo urvat 15 ze 16-ti bodů a cíl byl se tedy tomuto úspěchu přirovnat.

První ranní zápas absolvovaly starší žačky. Vzhledem k tabulkám šlo spíše o povinné vítězství, a tomu i odpovídal průběh zápasu. Domácí se nedokázaly prosadit proti skvěle chytající gólmance a vpředu si útok naopak vypracovával šance, a to především ze zdařilých trháků. Zápas tedy bez většího pnutí skončil 19:6 pro Bakov.

Nečekaně na to ihned následoval zápas dorostenek, kde situace favorita byla ještě na podzim podobná. Nyní proti Bakovu nastoupilo spojení všech pražských celků. I tato skutečnost vyburcovala naše děvčata k maximálnímu výkonu, a to především šlo o střelecký koncert v podání Balounové s 15 brankami a gólmanským zázrakům Pilbauerové. Po celkem jasném poločase 9:1 se i přes stupňující tvrdost soupeřovi obrany naše hra uklidnila a šlo spíše o tréninkové zkoušení triků. A i na několik z toho pramenících chyb skončil zápas vítězstvím 21:7.

Obdobná sestava obohacena o 3 děvčata nastoupila proti Čakovickému družstvu žen „A“. Bohužel se nejednalo o divácky hezký zápas. Domácí sudí velmi okatě dovoloval soupeři až podivuhodné přestupky proti pravidlům, a tak vynucoval v našem útočném pásmu, házené velmi vzdálenou hru, plnou spíše vymyšlených pravidel než národní házené, čímž udivil nejen nás, ale i domácí, pro které takováto přehnaná „tlačenka“ také není nic příjemného. I přes tuto nepřízeň „osudu“ se podařilo Nitschové díky rychlostní převaze vsítit všem 3 bekům 9 branek a naše pozičně dobře fungující obrana spolu se skvělou brankařkou udržela soupeřovi branky na minimum. 
Mohli jsme se radovat z opravdu tvrdě vydřeného vítězství 12:9.

Dívčí složku čekalo ještě družstvo žen „B“. Pro většinu sestavy to byl již 3. zápas po velmi dlouhém dni, a tak byla znát únava. Nyní naštěstí již s neutrálním rozhodčím, a tak zápas probíhal ve větším klidu. V prvním poločase se útoku, který hrál téměř bez střídání celé 3 zápasy, podařilo naházet slušný náskok 11:5. V druhém poločase únava již silně ovlivnila střeleckou mušku a padlo tak již jen minimum branek. Naštěstí až neuvěřitelně předvídající Kovářová sbírala v obraně balón za balónem, a zápas jsme tak mohli v klidu dohrát, a to na konečných 14:9.

To znamená pro dívky 8 bodů z 8 možných. Stejně se vedlo i našim starším žákům „A“ i „B“, a tak jediným poraženým z Bakova zůstali naši muži (24:30)

Ženy si těmito vítězstvími již pojistily jasné první místo v kraji a možnost účasti v kvalifikaci o II. ligu a zbylá družstva získala nezbytné body k úspěšnému zakončení sezóny. Za Bakov celkem 14 z 16 bodů, tedy jen o bod hůře než na podzim.

 

Další zápasy čekají Bakov doma 26.5. proti Staré Huti, se kterou jsme si posledně rozdělili body půl na půl. Bude tedy na co koukat, tak neváhejte dorazit od 8:30 na nově zrekonstruované hřiště za sokolovnou.

www.facebook.com/nhbakov/posts/1637245286393620