Házenkářští mladší žáci po roce opět bronzoví v Poháru České republiky

08.09.2020 08:40

O posledním prázdninovém víkendu vycestovali nejmladší bakovští házenkáři na finále Poháru České republiky do Plzně. Už při odjezdu bylo přání všech zopakovat loňskou 3. příčku a to se také povedlo.

Cesta k bronzovým medailím probíhala takto:

K prvnímu pátečnímu zápasu jsme nastoupily proti Baníku Most. Most měl na hřišti výraznou výškovou převahu, ale kluci se drželi statečně a ještě v poločasu utkání svítilo na tabuli 5:5, bohužel v začátku druhé půle přišla desetiminutovka, kdy jsme nebyli schopni trefit bránu soupeře, ale pouze jsme přidělávali mosteckému brankaři modřiny na břicho, dařit se přestalo i do té doby výborně hrající obraně a Most tak několika přesnými zásahy zvyšoval již na 5:12 v náš neprospěch. Poté jsme sice chytli tempo hry, ale na víc jak na prohru 10:17 to nestačilo.

Jen hodinu po prvním zápasu nás čekal souboj s SSK Vítkovice. Do zápasu jsme vstoupili dobře, v 15.minutě vedli 5:2, poté ale začala silná průtrž mračen, bouřka a vichr,, zápas byl nejprve přerušen, po téměř 45ti minutovém čekání následně ředitel turnaje rozhodl o odložení na sobotní poledne, čekání totiž skončilo po 19h, kdy již nebyly pro hru dostatečné světelné podmínky.

V sobotu ráno nás čekal jeden z favoritů TJ Litohlavy. Brankař Vítek Černý se oklepal po gólovém přídělu od Mostu a favorita zaskočil výbornými brankařskými zásahy. Po poločasu 6:4 jsme tak mohli slavit první vítězství 14:9

Před obědem nás ještě čekal souboj s Drakenem Brno. Po nervózní první půli 4:2, kde se nedařilo střelecky ani nám, ani Drakenu se rozstřílel Petr Valkoun a vyhráli jsme pohodlně 14:4.

Hned po obědě nás čekala dohrávka přerušeného utkání s Vítkovicemi a pokračovala střelecká pohoda a brankařská jistota, v obraně vynikali zejména Vítek Vítek a Tomáš Tesařík, a tak jsme opět vyhráli, tentokrát 17:9.

K večernímu zápasu jsme nastupovali, díky ostatním výsledkům s vědomím, že výhra nad domácí Plzní-Újezdem může znamenat 1.místo, remíza 2.místo a prohra 3.místo. Od počátku Plzeň vedla o jednu až dvě branky, bakovští se však statečně drželi, poločas tak skončil 5:6 ve prospěch Plzně. Druhá půle stála mnoho sil, střelecky se přestalo dařit Valkounovi, kterého skvěle nahradil Ondra Domácí, který držel bakovské naděje. Minutu před konce po vyrovnávací brance Jakuba Hradiského svítilo na tabuli skóre 10:10. Cíl tak byl soupeřovi odebrat čistě balon a pokusit se během minuty ještě vstřelit branku, která mohla znamenat zlato, bohužel soupeř hrál velmi dobře takticky a poslední střelou 5 vteřin před koncem upravoval skóre ve svůj prospěch a Bakov tak 10:11 prohrál.

V neděli před vyhlášením konečných výsledků nás čekal souboj s dosud nebodujícím Sokolem Krčín, kde po půli 11:2 pro Bakov dostali velký prostor zejména hráči, kteří si do té doby moc nezahráli. Bylo z toho vítězství 16:5.

Součástí slavnostního předávání medailí, kde si kluci došli pro ty bronzové, bylo též předávání ocenění nejlepším hráčům turnaje a zde si pro ocenění za nejlepšího brankaře došel bakovský Vítek Černý.

Bakovský tým odehrál turnaj v sestavě:

Vítek Černý – Vítek Vítek, Martin Brunč, František Beneš, Tomáš Tesařík, Michal Nedoma – Petr Valkoun, Ondřej Domácí, Pavel Raichl, Jakub Hradiský, Adam Brodský

Trenéři: Miroslav Beran, Michal Černý , vedoucí družstva: Pavel Kůla

 

Souhrn bakovských výsledků s tabulkou:

Bakov : Most 10:17 (5:5)

Bakov : Vítkovice 17:9 (5:2)

Bakov : Litohlavy 14:9 (6:4)

Bakov : Draken Brno 14:4 (4:2)

Bakov : Plzeň-Újezd 10:11 (5:6)

Bakov : Krčín 16:5 (11:2)

Umístění Skóre Body
1. TJ Plzeň Újezd 80 : 49 12
2. Baník Most NH 101 : 80 8
3. Sokol Bakov n. J. 81 : 55 8
4. TJ Litohlavy 85 : 76 8
5. SSK Vítkovice 69 : 79 4
6. Draken Brno 54 : 67 2
7. Sokol Krčín 54 : 118 0