Memoriál Moniky Šubrtové – dorostenky Žatec 2017

12.11.2017 19:38

V sobotu 11.11. vyrazily bakovské dorostenky již tradičně na tento obsazením velmi zajímavý a kvalitní turnaj do žatecké haly. Herní systém byl díky velkému počtu přihlášených jako již v minulých letech rozdělen na 2 skupiny a následné boje o první pozice mezi vítězi a o umístění mezi spodními družstvy ze základní skupiny.
Naše děvčata byla ve skupině A s družstvy Litvínova, Modřan a Kyšic, a právě s posledními jmenovanými pro Bakov nastal vstup do turnaje.

S tímto soupeřem jsme se v posledních letech několikrát potkali, a zatím nejlepší výsledek byl na loňském memoriálu, a to remíza. Vstup do zápasu se nám však povedl na výbornou a bez váhání zde bylo vedení 3:0 a poté i celý zbytek byl vcelku jednoznačná záležitost. Obrana sbírala nesčetně balonů a útok celkem bez problému trestal soupeřovy chyby. Soupeře jsme pak především přehrály v rozehrávkách a obsazování. Konečný výsledek byl krásných 12:6 a tedy ideální vstup do turnaje.

Druhým soupeřem byl Litvínov. Zde se vstup již tolik nevydařil a do 8 minuty jsme vždy pouze dorovnávali soupeřův náskok. Pak však obrana zavřela dveře a začalo se silnou ofenzívou a děvčata se trhla na bezpečný náskok a ten dohlídala na konečných 10:6. Postup byl tedy již jistý.

Čekal nás poslední známý soupeř – Modřany, vylepšený o 2 tahounky z družstva Čakovic. Zde byl opět jasný nástup na vedení 3:0 a v celkem klidném tempu s šetřením sil na finálové boje jsme dotáhli zápas na pohodových 9:4. Tím jsme bez ztráty bodu vybojovali první místo skupiny A a čekalo se na výsledky skupiny B a tedy naše soupeře.

První soupeř byl druhý tým skupiny B – Most. S tímto soupeřem v kategorii dorostenek hovoří čísla spíše proti nám. Ovšem Bakov vlétl do zápasu znovu naplno, a i zde se zadařil start na 3:0 a pak již jsme si zápas kontrolovali, a i přes několik povedených útoků ke konci zápasu z toho bylo jasné vítězství 11:6.

Posledním zápasem bylo finále mezi neporaženým Bakovem a stejně tak dobře si vedoucím Žatcem. A zápas to byl opravdu vypjatý a vždy jedno družstvo dorovnávalo 1 brankový rozdíl soupeře. Bakovu se bohužel nedařilo kvůli pár technickým chybám a několika nešťastným rozhodnutím sudího, odskočit na více branek. Ve velmi emocionálním závěru se podařilo uhrát „pouze“ remízu, která nakonec znamenala pro Bakov 2. místo kvůli o 3 branky horšímu skóre oproti domácímu Žatci.

I tak jde o krásný výsledek, obhájení loňského druhého místa a projití turnaje bez prohry a získané nové zkušenosti.

S předvedeným výkonem souvisí i velké množství individuálních ocenění. 2. nejlepší brankařka Eva Pilbauerova (o 1 bod za vítězkou), 2. nejlepší obránkyně Adriana Kovářová (stejně bodů jako vítězka), 2. střelkyně Veronika Burianová (o 1 gól za vítězkou), nejlepší útočnice a nejlepší hráčka turnaje Tereza Nitschová.
Těmto i celému týmu patří velké gratulace a přání štěstí do dalších turnajů.

Sestava: Eva Pilbauerova - Adriana Kovářová, Barunka Vančurová, Martina Bartoňová, Anet Škodová - Tereza Nitschová (15), Veronika Burianová (20), Andrea Balounová (11), Johana Vaňková (2)