Třetí v republice aneb Mistrovství ČR dorostenek

17.07.2009 20:18

Třetí v republice aneb Mistrovství ČR dorostenek - Dobruška - 19. až 21. 6 2009

Dorostenky Bakova se jako vítěz Středočeské oblasti kvalifikovali na mistrovství ČR do Dobrušky, kde se utkali s těmito družstvy:

Bakov : TJ Sokol Olbramovice 19:15 ( 13:11 )
Do zápasu jsme nastupovali proti nám neznámému soupeři, jelikož jsme za poslední 3 roky neměli možnost se s ním střetnout.
A ukázalo se, že družstvo Olbramovic, byť bylo v tomto zápase mírným outsiderem, dokáže houževnatě bojovat o každý balon. Až do stavu 6:6 se střídali naše technické útoky s jejich střelami z větší vzdálenosti, které většinou končili pod břevnem, kam mohla brankařka Vaníčková jen stěží při své postavě vyskočit. za tohoto stavu se ovšem z nebe začali táhnout provazy deště a teprve poté se ukázalo že naše útočnice mají lépe zvládnuté ovládání míče i za nepříznivých podmínek a zejména pak výkon útočnice Beranové, která vstřelila 12 branek přinesl výhru 19:15.
Branky: Beranová 12, Reslová 5, Nevřivá 2

Bakov : TJ Sokol Rokytnice 20:17 ( 9:10 )
V druhém zápase jsme již od začátku utkání tahali za kratší konec, v obraně jsme tvořili řadu nepřesností, velké problémy nám dělala i samotná rozehrávka. A v útoku byla znát jakási nervozita z toho, že prohráváme. Jednu chvíli jsme prohrávali i o 4 branky! pak se ale v útoku probudila Beranová a 3mi brankami po sobě snížila na poločasových 9:10. O poločasové přestávce děvčata vyslechla taktiku pro druhou půli, v které se hra jako mávnutím proutku změnila, obrana již působila dobrým dojmem a sbírala balon za balonem a v útoku se k Beranové svými góly přidala především Reslová a tak jsme nakonec přehráli Rokytnici 20:17.

Baník Most NH : Bakov 15:18 ( 5:10 )
Utkání k němuž jsme nastupovali s tím, že výhra nám zaručuje boj o některou z medajlí. V počátku zápasu kralovaly obrany obou týmů, našim útočnicím dělalo problémy dostat se na dostřel soupeřovy branky a v naší obraně perfektně fungovala spolupráce Puskajlerové, Bušové a Ihnátové, velkým překvapením během celého turnaje byly zákroky Ihnátové, která leč ještě spadá do kategorie starších žaček, prokázala velké kvality i mezi dorostenkami a pakliže její výkonost bude růst tak jako doposud, tak je to velký příslib do budoucnosti. V závěru poločasu se nám začalo dařit prostupovat obranou soupeře a dávat více gólů, trefovala se Beranová i Reslová a důležité byli zejména dva góly Nevřivé které nám zajistili klidný poločasový náskok o 5 gólů. Druhá půle již nepřinesla žádné drama a v klidu jsme si pohlídali náskok s první půle. Toto utkání stálo hráčky mnoho sil a jelikož mají v Dobrušce asfaltový povrch, tak i mnoho krve a kůže. Po utkání trenéra velice znepokojoval stav především Beranové (Naražený loket, bolest ramene, sedřené dlaně a další orřeniny), Nevřivé (zranění kolene) a T. Bušové (bolest zad).

Bakov : TJ Přeštice 5:27 ( 4:13 )
Utkání dvou dosud neporažených družstev, už při pohledu na obě střídačky se ukazoval děsivý obrázek, na straně Přeštic 6 vyrovnaných útočnic, a na naší střídačce dvě zraněné útočnice a jedna zraněná záložnice. Do utkání i tak vyběhl útok ve složení Beranová, Nevřivá, Reslová. Až do 13. minuty se naše hráčky držely perfektně hrajících hráček Přeštic, které prokazovaly své kvality, bohužel poté už byl zdravotní stav Beranové a Nevřivé tak neúnosný, že trenér nechtěl riskovat další zhoršení jejich stavu a stáhl obě hráčky ze hřiště s vědomím, že je bude potřebovat v posledním zápase, v kterém se utkají v přímém souboji o druhé místo s Dobruškou. Nevřivou nahradila v útoku st. žákyně Volná a místo Beranové se z obrany do útoku přesunula Puskajlerová a na její místo nastoupila Kunová. Po poločase 4:13, stáhl trenér všechny opory a do druhého poločasu nastoupila v bráně do té doby nechytající V. Bušová, v obraně Kunová, Špringerová, Ihnátová (obrana starších žaček!!) a v útoku Reslová, obránkyně Puskajlerová a Volná (také st. žačka). Jediný gól v druhém poločasu za náš tým vstřelila Volná a tak jsme prohráli 5:27.

Sokol Dobruška : Bakov 25:15 ( 10:10 )
Už v noci před zápasem dělal realizačnímu týmu velkou starost výskyt nějaké virózy, která přes noc skolila trochu obránkyni Puskajlerovou a především lídra družstva Beranovou, která prakticky celou noc v horečkách prokašlala. Zápas se však začal vyvíjet až nečekaně dobře, v Brance doslova kouzlila brankařka Vaníčková a v útoku střílela gól za gólem Beranová, která nastupovala s vědomím, že je to její nejspíš poslední zápas v kariéře (rozsáhlé zranění ramene bohužel nedovoluje Monice pokračovat v hráčské kariéře) a tak srdnatě i přes horečku bojovala o každý balón a až do stavu 8:5, kde všechny branky bakova dala Beranová!! jsme byli lepším družstvem, bohužel za tohoto stavu 5 minut před poločasem už byl její zdravotní stav neudržitelný a musela být střídána. Její úlohu střelkyně převzala Reslová, která stačila dát 2 branky, ale stažení Beranové využila i Dobruška a srovnala do poločasu na 10:10. Bohužel do druhého poločasu kvůli zranění zad již nenastoupila T. Bušová. O poločasové přestávce měl realizační tým plné ruce práce za střídačkou, kde dával dohromady, s pomocí Šárky Pelikovské na druhé straně telefonu, kolabující Beranovou, do druhého poločasu Beranová nadopovaná práškami ještě nastoupila, bohužel se stále více začalo ozývat i zranění Nevřivé a tak i přes fakt že obě stihli dát po dvou brankách , byl trenér nucen je stáhnout ze hřiště a tím prakticky rozhodl o výsledku utkání. Bylo to velmi smutné loučení s turnajem, kdyby nám někdo pře turnajem řekl, že skončíme třetí, tak bychom se radovali, ale vzhledem k průběhu především posledního zápasu nezbývá než zamáčknout slzu. Dost ale bylo litování, tento výsledek je nejlepší výsledek bakovské dorostenecké házené od roku 1968!!!, kdy byli dorostenci mistři republiky a vůbec nejlepší umístění dorostenek a ženských složek v historii oddílu vůbec!! Takže všem zúčastněným nezbývá nic jiného, než být pyšní na to že byli součástí tohoto Bronzového týmu.

Velkých úspěchů dosáhly hráčky Simona Vaníčková, která byla vyhlášena třetí nejlepší brankařkou turnaje a Monika Beranová, která byla druhou nejlepší střelkyní.

Branky našich holek v turnaji: Beranová Monika 44, Reslová Lenka 20, Nevřivá Kristýna 12, Volná Blanka 1

Konečná tabulka:
1. TJ Přeštice                     5 5 0 0   93 : 53  10 b
2. Sokol Dobruška              5 4 0 1 131 : 77    8 b
3. Sokol Bakov n. J.            5 3 0 2   77 : 114  6 b
4. Baník Most NH               5 2 0 3   75 : 94    4 b
5. TJ Sokol Rokytnice         5 1 0 4   73 : 96    2 b
6. TJ Sokol Olbramovice      5 0 0 5   74 : 114  0 b

Turnaje jsme se zúčastnili v této sestavě:
Brankařky: Bušová Veronika, Vaníčková Simona
Obránkyně: Kunová Monika, Špringerová Denisa, Ihnátová Karolína, Puskajlerová Petra, Bušová Tereza
Útočnice: Reslová Lenka, Nevřivá Kristýna, Volná Blanka, Beranová Monika
Trenér: Miroslav Beran
Asistenti trenéra: Michal Štěpánek, Luboš Baitl
Vedoucí: Pavla Čumpelíková

autor: Miroslav Beran